In welke maand kun je het beste verhuizen?

Ben je van plan om te verhuizen? Dan zul je een verhuisplanning moeten gaan maken. Als je hierin wat vrijheden hebt en niet aan tijd gebonden bent, kun je zelf bepalen wanneer het voor jou het beste uitkomt om te gaan. In welke maand kun je het beste verhuizen? Laten we de kalender erbij pakken.

Als je op een korte termijn van woonlocatie moet wisselen, heb je uiteraard weinig keuze wanneer je van woonplek gaat wisselen. Als je die keuze wel hebt, kun je de kalender een rol laten spelen in je verhuisplanning. Het weer is een belangrijke factor bij het maken van de planning. Wat is nu de beste maand om te verhuizen?

De minst populaire maanden voor verhuizingen

Als je de verhuizing ziet als nieuw frisse stap in je leven, wil het niet zeggen dat je in de wintermaanden moet verhuizen. In die maanden kan het slecht weer zijn en kunnen sneeuw en ijs zorgen voor behoorlijke uitdagingen! Daarnaast is de herfst wel eens een periode die “zijn tanden laat zien”. Uiteraard kunnen alle spullen beschermd worden tegen regen, maar een herfststorm kan voor veel overlast bezorgen, zeker als er gebruik moet worden gemaakt van een tijdelijke lift aan de buitenkant van het pand.

Daarnaast zijn de dagen “kort”. Er is veel minder daglicht beschikbaar om in te verhuizen of te klussen. Tevens werken de koude temperaturen niet in het voordeel als de verf of het stucwerk moet drogen. De kachel is vaak nog niet aangesloten.

De meest populaire periode om te verhuizen

verhuizen welke maand?De maanden april tot en met september vormen uiteraard de meest populaire periode om te verhuizen. Ook in deze periode is er een duidelijke voorkeur waar te nemen. Als het hoogzomer is, geven veel mensen het liefst de voorkeur aan het genieten van de tuin of het balkon in plaats het klussen in het nieuwe huis. Daarnaast vinden veel mensen het niet verstandig om in de vakantieperiode te verhuizen omdat eventuele “hulptroepen” niet beschikbaar zijn.

In welke maand verhuizen?

De meest populaire maand om te verhuizen is dan ook in de lenteperiode te vinden. Eigenlijk zijn dat drie maanden. De maanden april, mei en juni zijn de populaire verhuis maanden. Het weer is dan vaak prima om deze klus uit te voeren en het zonnetje op de achtergrond zorgt voor een mooi decor voor te maken van foto’s van de oude woning. Die moet namelijk wel verkocht worden om te kunnen verhuizen!

Kunnen wij je helpen met de verhuizing?

Neem dan gerust contact met ons op, we hebben nog wel ruimte in de vrachtwagen gedurende de populaire verhuis maanden.

« Terug naar het overzicht
© 2019 - Jos Dusseldorp Transport heeft haar website laten maken door Ebbers Media.