Naar het buitenland verhuizen: waar moet je aan denken?

Je hebt de stap genomen: je gaat naar het buitenland verhuizen. Een spannende periode staat voor de deur! Misschien droom je er al jaren van om in het buitenland te wonen. Of misschien is het plan om te verhuizen pas onlangs op je pad gekomen. Hoe je het ook wendt of keert, bij een verhuizing naar het buitenland komt veel kijken. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je naar het buitenland verhuist? In deze blog bespreken we een aantal aandachtspunten. 

buitenland verhuizen

Naar het buitenland verhuizen 

Bij het voorbereiden van een verhuizing naar het buitenland ontkom je niet aan het nemen van beslissingen. Of je nu naar België, Italië of Frankrijk verhuist, er is altijd van alles te regelen. Hieronder hebben we een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. 

Regel de administratieve zaken 

Wanneer je voor onbepaalde tijd of een langere periode naar het buitenland verhuist, heet dat emigrerenWat je hier allemaal voor moet regelen, hangt af van het land waar je naartoe verhuist. Zaken als de zorgverzekering, belasting en pensioen zijn in elk land anders geregeld. Informeer dus goed naar wat er binnen het betreffende land van toepassing is en regel deze zaken. Wil je weten wat je allemaal moet regelen voor je verhuizing? Op de website van de Belastingdienst lees je er alles over.  

Bepaal wat je met je spullen doet 

Wanneer je naar het buitenland verhuist, heb je niet altijd de mogelijkheid om je hele inboedel mee te nemen. Wanneer je voor onbepaalde of langere tijd in het buitenland gaat wonen, is het verstandig om je spullen te verkopen of weg te doen. Misschien heb je in het buitenland wel veel minder ruimte in je huis of ben je sowieso toe aan een nieuw interieur. Ga je voor een kortere periode naar het buitenland? Dan is het een beter idee om je spullen tijdelijk op te slaan 

Regel je verhuizing 

De meubels die je wel wilt meenemen naar het buitenland, moeten natuurlijk goed aankomen op de nieuwe bestemming. Wanneer je naar het buitenland verhuist is het niet wenselijk om meerdere keren op en neer te rijden. Een betere optie is om geschikt vervoer te regelen, zodat je jouw spullen in één keer naar de nieuwe woning kunt (laten) brengen. Bij Jos Dusseldorp hebben we hiervoor verschillende mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor verhuizen. 

« Terug naar het overzicht
© 2019 - Jos Dusseldorp Transport heeft haar website laten maken door Ebbers Media.