Verhuizen als je gaat samenwonen: 5 tips

Samenwonen: voor de meeste mensen is het een hele stap. Of je elkaar nu al jarenlang kent of slechts een paar maanden, als je gaat samenwonen verandert er veel. Opeens deel je je woning met iemand anders en dat kan best wel even wennen zijn. Daarnaast bepaal je samen met je partner hoe jullie huis eruit komt te zien, welke spullen jullie meenemen en welke spullen juist niet. En dat is eigenlijk pas het begin! Ga jij binnenkort samenwonen met je partner en kun jij wel wat tips gebruiken? In dit artikel geven we je tips voor verhuizen als je gaat samenwonen.

verhuizen als je gaat samenwonen

De inboedel

Verhuizen als je gaat samenwonen is anders dan een normale verhuizing. Je hebt te maken met jouw inboedel en de inboedel van je partner. Aan jullie de uitdaging om dat samen te voegen tot één inboedel. Vooral als je er spullen zijn die jullie allebei al hebben, kan dit best wel eens lastig zijn. Keuzes maken is in dit geval onvermijdelijk. Doe je dit niet? Dan staat jullie huis vol met dubbele spullen. Zonde! Kijk daarom welke van de spullen van de beste kwaliteit is of het beste in het interieur past.

Lijstjes en stikkers

Om alles voor allebei overzichtelijk te houden, is het verstandig om het een en ander op te schrijven. Maak bijvoorbeeld een gezamenlijke Excel sheet aan voor de verhuizing. Maak hierin een lijst van alle dingen die je moet doen. Zodra je de taak hebt uitgevoerd vink je het item af. Op deze manier is het voor jullie allebei duidelijk wat de status is en wat er allemaal nog moet gebeuren. Op deze manier blijft verhuizen als je gaat samenwonen lekker overzichtelijk! Nog een tip: plak stikkers op je verhuisdozen. Op deze manier weet je precies wat erin zit en hoef je bij het uitpakken niet alle meteen allemaal open te maken.

Een logistieke planning

Aangezien je vanaf twee verschillende locaties verhuist, is het verstandig om ook een goede logistieke planning te maken. Hiermee voorkom je dat je inefficiënt op en neer gaat rijden. Stiekem kost dat op en neer rijden tussen verschillende woningen hartstikke veel tijd. Houd jij van snel en praktisch? Zorg er dan voor dat je op de verhuisdag een verhuiswagen tot je beschikking hebt. Hiermee hoef je slechts één keer langs beide locaties te rijden en kun je meteen alles meenemen. Wel zo makkelijk!

« Terug naar het overzicht
© 2022 - Jos Dusseldorp Transport heeft zijn website met liefde laten maken door Fervent Digital.