Een zorgverhuizing: waar let je op?

Wanneer in het eigen huis steeds moeilijker wordt, kan het een goed idee zijn om naar een verzorgingshuis te verhuizen. In Nederland is de ouderenzorg gelukkig goed geregeld en heb je de keuze uit een groot aantal soorten huizen waar je kunt wonen of waar je ouders naartoe kunnen verhuizen. Naast het verzorgingshuis zijn er nog meer type woningen die eventueel geschikt kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een aanleunwoning in de buurt van een verzorgingshuis of een speciale zorgflat. Een verhuizing naar een verzorg- of pleeghuis kan een hele stap zijn. Waar let je dus op als je gaat verhuizen?

Rust bewaren

Of het nu je moeder, oma of ander familielid is: een zorgverhuizing voor ouderen is vaak een hele stap en soms een ingrijpende gebeurtenis. Ook wanneer je als zorginstelling naar een nieuw tehuis verhuist is het de eerste taak om de rust te bewaren. Zorg dat je familielid of de cliënt bijvoorbeeld niet bij de verhuis zelf aanwezig is, maar neem ze mee op een dagje weg.

Snelheid is belangrijk

Voor ouderen kan een verhuizing bovendien ook verwarrend zijn. Zeker wanneer ze naar een verzorgingshuis verhuizen omdat er sprake is van dementie of de ziekte van Alzheimer.  Een verhuizing kan dan als verwarrend worden ervaren. Daarom is het zaak om snel te handelen. Een verhuizing is een flinke logistieke operatie die tijd vraagt, maar ook een gedegen planning en voorbereiding. Dit alles om zo snel mogelijk te kunnen verhuizen zodat bewoners of je familieleden geen last hebben van de onwennige situatie.

verhuizen verzorgingshuis

Zorg voor een vertrouwde omgeving

Zeker ouderen zijn gebaat bij een vertrouwde omgeving. Probeer hun nieuwe onderkomen dan ook herkenbaar en vertrouwd te maken. Zorg bijvoorbeeld dat je zoveel mogelijk oorspronkelijke huisraad mee kunt nemen, maar vooral ook dierbare bezittingen zoals foto’s, sieraden, boeken of die ene lamp. Tot slot moet je met de persoon open en eerlijk over de verhuizing praten. Is hij of zij verward? Probeer hem of haar dan gerust te stellen.

 

 

Loop geen risico en schakel de professional in

Een verhuizing kun je in sommige gevallen dus sowieso beter uitbesteden. Zeker als het gaat om een verhuizing van een hele zorginstelling naar een nieuw pand. Dit is al een hele logistieke operatie op zich. Schakel daarom altijd de hulp van een professional in zoals Verhuisbedrijf Jos Dusseldorp en neem contact op. Niet alleen helpen we je graag met de verhuizing zelf; we maken allereerst ook een planning en bereiden de verhuizing tot in de puntjes voor je voor inclusief de kamerindeling op de nieuwe locatie. Zo kun jij zorgen voor je cliënten of familielid, terwijl wij voor jou aan de slag gaan! Onze medewerkers hebben de nodig ervaring met zorgverhuizingen en weten hoe ze moeten handelen op sociaal vlak. Zij weten dan ook hoe ze om moeten gaan met ouderen die lijden aan dementie of verward zijn.

 

 

« Terug naar het overzicht
© 2022 - Jos Dusseldorp Transport heeft zijn website met liefde laten maken door Fervent Digital.