Wat heb je nodig voor een verhuizing?

Verhuizen is in de meeste gevallen een leuke, maar ook spannende onderneming. Want hoe ga je te werk en hoe moet je een verhuizing precies aanpakken? Hoe dan ook: Jos Dusseldorp is er voor je om je verhuizing te begeleiden, je huisraad te transporteren of om je spullen tijdelijk op te slaan. Ben je benieuwd wat er zoal bij een verhuizing, voor particulier of een zakelijke verhuizing, komt kijken? In ons nieuwe blog helpen we je hopelijk een eindje op weg. Kom je er niet aan uit? Schakel dan een professioneel verhuisbedrijf in en bespaar je de nodige zorgen.

Een verhuizing heeft nogal wat voeten in de aarde

Stel een checklist op

Ga je verhuizen en wil je een deel of groot deel zelf uitvoeren? Maak dan voor jezelf een checklist waarop je alle belangrijke punten van je verhuisklus noteert. Zorg dat je aan alles denkt: van het transport tot en met de doeken om je huisraad en andere spullen te beschermen. Zo’n checklist geldt ook voor wanneer je als bedrijf gaat verhuizen naar een nieuwe locatie.

Verhuizen als particulier

Een verhuizing als particulier? Dan is het goed om alvast aan de hand van een checklist een schifting te maken tussen de grotere en kleinere objecten om te verhuizen. We raden altijd aan om grote objecten als eerst te verhuizen en kleinere spullen op te sparen en bijvoorbeeld in dozen of containers te verpakken. Voor een verhuizing als particulier heb je sowieso het volgende nodig:

  • Transport: Denk bijvoorbeeld aan een verhuislift, maar ook een vrachtwagen of busje om je spullen van punt A naar punt B te brengen.
  • Bescherming: Pak kwetsbare meubels of spullen in met een beschermend laagje, zoals folie, doeken of dekens.
  • Handjes: Je wil natuurlijk zo snel mogelijk verhuizen. Extra handjes heb je dus sowieso nodig. Denk bijvoorbeeld aan vrienden, familie of kennissen. Ook kun je altijd nog een of meerdere verhuizers inhuren als je meer handjes nodig hebt.
  • Uitzonderingen: Ga je naar het buitenland verhuizen? Dan moet je een ander soort pad volgen. Gelukkig weten we bij Jos Dusseldorp hoe we daarmee om moeten gaan en maken een verhuisplan voor jou op maat.

Verhuizen als bedrijf

Een verhuizing als bedrijf steekt een stukje ingewikkelder in elkaar. In de meeste gevallen moet een groot aantal meubels, bezittingen, maar ook producten en waren van punt A naar punt B worden gebracht. Dit is een klus die je als bedrijf zo snel mogelijk wil uitvoeren. Logisch. Daarom raden we het af om dit zelf of met het personeel te doen, daarvoor heeft het vaak teveel voeten in de aarde. Schakel voor een bedrijfsverhuizing altijd een erkend verhuisbedrijf in.

Een erkend verhuisbedrijf inschakelen

Zoals we hierboven al eens schreven, is het aan te raden om hulp bij een verhuisklus in te schakelen. Niet alleen is het beter voor je gezondheid (er kan zomaar wat foutgaan, vallen of losschieten), je kunt je ook focussen op andere, belangrijke. Want ook al is de verhuisklus nog zo klein: verhuizen brengt de nodige zorgen en rompslomp met zich mee. Wanneer je een professioneel verhuisbedrijf inschakelt heb je die zorgen in ieder geval al getackeld voordat je aan de klus begint. Heb je interesse? Neem dan contact op met Jos Dusseldorp, een expert in verhuizingen en transport.

 

 

« Terug naar het overzicht
© 2022 - Jos Dusseldorp Transport heeft zijn website met liefde laten maken door Fervent Digital.