Hoe verhuis je een piano?

Stel: je woont in een appartement, een paar verdiepingen hoog of je gaat juist naar zo’n appartement verhuizen. Je houdt van muziek maken en zit regelmatig achter de piano. Wellicht ben je zelfs een beroepspianist. Natuurlijk moet deze piano ook mee verhuisd worden. Maar hoe pak je dit eigenlijk aan en moet je nu wel of geen beroepsverhuizer inschakelen? In dit blog vertellen we je hier meer over, want zoals je misschien al wel verwachtte is het verhuizen van een piano een zeer nauwkeurig klusje. Jos Dusseldorp is een expert in verhuizingen. Hieronder vertellen we je hoe wij te werk gaan. Lees dus snel verder!

Meten is weten

Voordat we aan het verhuizen van een piano beginnen, moeten we als verhuizers altijd weten hoe zwaar de piano gemiddeld is. Een normale piano is namelijk erg zwaar en kan makkelijk 300 kilo of meer wegen als het om een vleugel gaat. Een piano via de trap vervoeren is daardoor écht niet aan te raden. Niet alleen vanwege het gewicht, maar ook vanwege de maten en verdere afmetingen. Een kast of tafel hebben vaak een eenvoudigere vorm om te vervoeren. Een piano is erg kwetsbaar en een stuk minder handig om te transporteren. Voordat we je piano meenemen, meten we daarom alles op: de zwaarte, breedte, de lengte en uiteraard ook de hoogte.

Een piano verhuizen is een nauwkeurige klus

Bescherming

Op de hoogte van de afmetingen? Dan wordt de piano met speciale folie, dit kan bubbeltjes folie, maar ook speciale verhuisdoeken ingepakt. Zoals we al schreven is de piano een zeer kwetsbaar instrument. Uit voorzorg proberen we dan ook de onderdelen die los kunnen raken zoveel mogelijk los te transporteren, zodat er niets kan vallen of losschieten. Eventueel kan ook de binnenzijde van de piano beschermd worden.

Transport

Ook aan het transport wordt bij een pianoverhuizing gedacht. Omdat een piano niet via een trapgat omhoog of omlaag gedragen kan worden, gebruiken we daarom altijd de lift (indien aanwezig en als de piano erin past). Gaat het niet via de lift in het appartementencomplex of flatgebouw? Dan kun je bij Jos Dusseldorp ook altijd nog een verhuislift inhuren. Als je niet te hoog woont kunnen we op die manier de piano langs de buitenkant naar beneden transporteren. Om een piano te verhuizen, heb je minimaal twee personen nodig, hoewel dit (afhankelijk van de grootte van het instrument) soms ook door meerdere verhuizers gedaan moet worden. De piano kan in een van onze bedrijfswagens worden vervoerd of in je eigen voermiddel.

Verhuizing door Jos Dusseldorp: snel en professioneel

Wanneer je piano op de nieuwe plek van bestemming is gearriveerd, plaatsen onze medewerkers het instrument op de door jou aangegeven plaats. Zo weet je dat niet alleen het verhuizen zelf, maar ook het transport en de afronding in goede handen zijn. Ga je binnenkort zelf verhuizen en zoek je nog een professioneel verhuisbedrijf om je piano naar je nieuwe woning, repetitieruimte of ander soort gebouw te verhuizen? Dan zit je bij Jos Dusseldorp goed. Neem vandaag nog contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

« Terug naar het overzicht
© 2022 - Jos Dusseldorp Transport heeft zijn website met liefde laten maken door Fervent Digital.