Hoe verhuis je schadegevoelige artikelen?

Een verhuizing is een spannende periode. Of je nu naar een totaal andere woonplaats verhuist of naar de straat om de hoek: bij een verhuizing komt veel kijken. Je wilt natuurlijk wel dat al jouw spullen goed aankomen op de plek van bestemming. Vooral voor het verhuizen van schadegevoelige artikelen is een goede aanpakt onmisbaar. Met andere woorden: hoe verhuis je schadegevoelige artikelen? In deze blog delen we een aantal van onze tips met je!

verhuizen schadegevoelige artikelen

De juiste manier van inpakken

Bij het verhuizen van schadegevoelige artikelen is het belangrijk om je spullen op de juiste manier in te pakken. Wat de beste manier van inpakken is, hangt af van wat voor spullen het precies zijn. Het inpakken van glazen en servies doe je immers op een andere manier dan het inpakken van een salontafel of kamerlamp.

Kleine schadegevoelige artikelen verhuizen

Het inpakken van kleine schadegevoelige artikelen is een secuur en tijdrovend werkje. Maar het is wel iets dat gebeuren en uiteindelijk de moeite waard. Je wilt jouw spullen immers niet kapot in jouw nieuwe huis aantreffen. Zorg er daarom voor dat je jouw spulletjes zorgvuldig inpakt. Een slimme manier om je glazen en servies in te pakken is met keukenhanddoeken. Die moet je tenslotte toch verhuizen. En op deze manier komen ze ook nog eens goed van pas tijdens je verhuizing! Heb je niet zoveel handdoeken en heb je toch snel iets nodig om je schadegevoelige artikelen te verhuizen? Gebruik dan bubbeltjesfolie of luchtzakjes. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat je spullen op de juiste manier in de doos blijven liggen en elkaar niet kapot drukken.

Hoe zit het met grote spullen?

Uiteraard verpak je grote spullen – zoals bijvoorbeeld kasten en stoelen – op een andere manier dan theekopjes en glazen. Hoewel grote spullen vaak minder kwetsbaar zijn dan kleine spullen, is het toch verstandig om deze wel goed te verpakken. Een goede manier om een kast te beschermen is met beschermfolie. Hiermee voorkom je krassen en andere beschadigingen. Een ander voordeel hiervan is dat alle deuren en lades goed dicht blijven zitten. Dat scheelt een hoop gedoe tijdens het tillen!

Het juiste vervoer

Naast de juiste manier van inpakken, is het ook belangrijk dat je goed vervoer regelt. Het beste regel je hiervoor een verhuiswagen. Daarin heb je voldoende ruimte om alle spullen op een verantwoorde manier te vervoeren. Wilt u er zeker van zijn dat uw spullen op een zorgvuldig manier worden verhuisd? Denk er dan eens aan om de verhuisprofessionals van Jos Dusseldorp in te huren. Onze verhuizers zijn ervaren in het verhuizen van schadegevoelige spullen en gaan zorgvuldig te werk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag met verhuizen!

« Terug naar het overzicht
© 2022 - Jos Dusseldorp Transport heeft zijn website met liefde laten maken door Fervent Digital.