Praktische verhuistips voor gezinnen met kinderen

Ga je met je gezin verhuizen? Dat is niet alleen voor jezelf een ingrijpende en spannende gebeurtenis maar vaak nog meer voor je kinderen! Hoewel kinderen zich vaak makkelijk aanpassen, is het verstandig om hier goed aandacht aan te besteden. Lees hier de meest praktische verhuistips voor gezinnen met kinderen.

Verhuizen met kinderen

verhuistips gezinnen met kinderen

Een verhuizing betekent niet alleen voor jezelf de start van een nieuwe fase in je leven, maar bij je kinderen zal dat zeker ook het geval zijn. Een kind zal hoe dan ook moeten wennen aan een nieuwe omgeving en het afscheid nemen van de oude omgeving zal niet altijd meevallen. Daarbij zal de verhuisdag zelf vaak een onvergetelijke indruk achterlaten.

De verhuisplanning

De effecten van een verhuizing hangen uiteraard af van de leeftijd van je kinderen. Het is belangrijk om de verhuizing altijd zo positief mogelijk te benaderen, ook als de reden minder positief is. Het is zeker niet noodzakelijk om het kind al té vroeg over de plannen op de hoogte te stellen. Doe dit als de plannen concreet zijn en de verhuisdatum wat dichterbij komt. Uit onze ervaring weten we dat het leuk en goed is om de kinderen te betrekken in de verhuizing. Hoe je dit kunt doen lees je in de onderstaande praktische tips.

Tips om kinderen bij de verhuizing te betrekken

  • Laat de kinderen (indien mogelijk) zelf meedenken over de inrichting voor de nieuwe kamer en bij het klussen in de kinderkamer.
  • Laat de kinderen zelf een deel van hun speelgoed inpakken in dozen om betrokkenheid te creëren. Er zijn overigens kinderverhuisdozen te koop die ze zelf kunnen vormgeven. Hierdoor zullen de kinderen deze dozen meteen herkennen bij de verhuizing.
  • Regel eventueel opvang voor de (kleinere) kinderen op de verhuisdag zelf zodat je je handen vrij hebt.
  • Laat de kinderen eventueel helpen met de verhuizing als ze daar oud genoeg voor zijn. Eventueel kun je vragen of een eventuele opvang erbij kan zijn om ze te sturen.
  • Laat de kinderen helpen met de inrichting van de nieuwe woning en het uitpakken van dozen met speelgoed.
  • Vergeet uiteraard de veiligheid van de kinderen niet en laat géén gereedschap en andere zaken slingeren.
  • Tot slot, maak een feest van het verhuizen. Een onvergetelijke ervaring is het al.

Kunnen we je helpen met de verhuizing? Neem dan contact met ons op. We staan je graag bij met raad en daad.

« Terug naar het overzicht
© 2019 - Jos Dusseldorp Transport heeft haar website laten maken door Ebbers Media.