Verhuizing: wanneer wat regelen?

Heb je een nieuw huis gekocht en ga je binnenkort verhuizen? Gefeliciteerd! Nadat je een huis hebt gekocht, moet dit natuurlijk gevierd worden. Vervolgens is het zaak om de hypotheek rond te krijgen en de koop te registeren bij de notaris. Daarnaast zijn er diverse andere zaken die je moet regelen, zoals bijvoorbeeld het opzeggen of overzetten van abonnementen. Kortom, er is van alles wat je moet regelen als je gaat verhuizen. Het is dan ook niet gek dat je door de bomen het bos op een gegeven moment niet meer ziet. Wanneer regel je wat bij een verhuizing?

Wanneer wat regelen bij een verhuizing?

Verhuizen kan soms best overweldigend zijn. Je moet veel dingen regelen. Gelukkig hoef je dit in de meeste gevallen niet alleen te doen. Ook is het goed om te weten dat je niet alles tegelijkertijd hoeft te regelen. Sommige dingen kun je bijvoorbeeld al maanden van tevoren regelen. Andere dingen zijn juist weer beter om te bewaren voor het laatste moment. Hieronder lees je wanneer je wat het beste kunt regelen bij een verhuizing.

verhuizing wanneer wat regelen

Administratieve zaken regelen

Er zijn veel dingen die je al maanden van tevoren kunt regelen. Denk bijvoorbeeld aan het opzeggen van de huur van je huidige woning. Of indien je al een andere koopwoning hebt: het afronden van de koop van je oude woning en het (eventueel) overzetten van de hypotheek. Verhuis je naar een andere stad of dorp? Dan verander je misschien ook wel van sportclub. Bij veel clubs kun je dit al ruim van tevoren aangeven. Ook is dit het juiste moment om te bekijken welke verzekeringen je voor het nieuwe huis wilt afsluiten. Door dit op tijd te doen, voorkom je dat je overhaaste beslissingen moet nemen.

 

Inspiratie opdoen voor je nieuwe interieur

Naast de praktische zaken zijn er ook nog dingen die je kunt doen om van je huis een thuis te maken. Inspiratie opdoen voor je nieuwe interieur bijvoorbeeld. Het is handig om dit al op tijd te doen. Veel woonwinkels hanteren namelijk lange levertijden. Het is bijvoorbeeld geen uitzondering als een levering van een bank acht weken duurt. Begin hier dus op tijd mee!

Vervoer regelen voor de verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen heb je daarvoor het juiste vervoer nodig. Grote kasten, bureaus en banken neem je niet zomaar mee in een auto. En dan hebben we het nog niet eens over het aantal keren dat je op en neer moet rijden. Ga voor gemak en een vlekkeloze verhuizing door een goed vervoersmiddel te regelen, zodat je in één keer al jouw spullen kunt verhuizen. Bij Jos Dusseldorp helpen we je hier graag mee. Bij ons kun je ervoor kiezen om zelf te verhuizen, om samen met onze specialisten te verhuizen of om de verhuizing volledig aan onze specialisten over te laten. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op! We helpen je graag verder.

« Terug naar het overzicht
© 2019 - Jos Dusseldorp Transport heeft haar website laten maken door Ebbers Media.